Cai Rans Rens Kvings / LKA LDM studenti


PELNI UN SNIEGS

  • Horeogrāfija: Cai Rans Rens Kvings / Cai Rang Ren Qing
  • Deja: Ksenija Simanova, Jana Jacuka, Līga Ūbele, Nauris Miķelis Goba, Alise Bokaldere, Laura Gorodko, Laura Kušķe, Arina Buboviča, Alīna Mihailova, Sabīne Neilande, Ieva Vilkauša, Linda Kalniņa, Anuš Cvetkova, Dana Zvonarjova – Latvijas Kultūras akadēmijas laikmetīgās dejas mākslas studenti

“Pelni un sniegs” ir tibetiešu izcelsmes Ķīnas horeogrāfa un dejotāja Cai Rana Rena Kvinga poētiska laikmetīgās dejas izrāde, ko viņš veidojis īpaši Latvijas dejotājiem, atrodoties šeit rezidences programmā. Pats horeogrāfs izrādi raksturo īsi un kodolīgi: “Lēnām, skaidri, bez apstājas. Līdzīgi kā mūsu dzīve – skaista un apjukumu raisoša reizē.”

Cai Rans Rens Kvings ir tibetiešu izcelsmes Ķīnas horeogrāfs un dejotājs, kurš ieguvis bakalaura grādu dejas mākslā Mincu universitātē Ķīnā. Profesionālā pieredze iegūta, strādājot Gaņsu provinces Dejas un dziesmu teātrī (Ķīna), kur līdz 2006. gadam Cairans bija vadošais dejotājs. 2012 .–2014. gadā dejojis un veidojis horeogrāfijas Pekinas Laikmetīgās dejas teātrī. Kopš 2015. gada darbojas kā brīvmākslinieks. Ieguvis dažādus starptautiskus apbalvojumus, kā arī Ķīnas piešķirtu stipendiju mācībām China-CEEC (Ķīnas un Centrālās un Austrumeiropas valstu) vasaras dejas nometnē (2015).