Ranijas Glimicas (Grieķija/Kipra) laikmetīgās dejas klase


Laikmetīgā deja


Šajās nodarbībās īpašs uzsvars tiek likts uz ķermeņa centru, ritmu, elpu, sadarbību un kopradīšanu, kā arī grīdas izmantošanu kā partneri, kas palīdz kustībai. Klase sākas ar vieglu iesildīšanos, pielietojot ashtanga jogu, atbrīvošanās tehnikas (release technique) vingrinājumus, kontaktimprovizāciju un personīgo kustību materiālu. Pakāpeniski, ar strukturētiem vingrinājumiem, strādājot individuāli, grupās un pāros, galarezultātā tiks izveidota kustību kombinācija ar mērķi atbrīvot ķermeni un prātu no klišejām un brīvi kustēties telpā.

Ranija Glimica (1978, Grieķija) ir profesionāla dejotāja, skolotāja un izpildītājmāksliniece. Apguvusi deju Valsts Dejas skolā Atēnās, Grieķijā (1993–1999). Ar Onassio fonda atbalstu studijas turpinājusi “Dance Space Center” Ņujorkā, kur pievērsusies kontaktimprovizācijas un atbrīvošanās tehnikas izpētei. Šo gadu laikā piedalījusies meistarklasēs, ko vadījuši tādi skolotāji kā Deivids Dorfmans, Džeremijs Nelsons, Barbara Krubela, Kirstija Simsone, Deivids Zambrano, Džess Kērtiss, Frejs Fausts, Džuljens Hamiltons, Džila Klarka, Teds Stofers, Jans Fabrs u. c.

Kopš 2003. gada daudz strādājusi ar Grieķijas un ārvalstu horeogrāfiem un deju kompānijām, tostarp Dimitri Papaioanou, “Griffon”, “Yelp”, “Smack”, “Adib Dances”, “Aelion Dance Company”, “South Right”, “Noema Dance Works”, Hariju Mantafouniju, Lia Haraki, Suzanu Fjalu u. c.

Kopš 2011. gada Ranija dzīvo un strādā Kiprā. Viņa māca laikmetīgo deju un improvizāciju “Dance House Lemesos” un dažādās deju skolās, kā pedagoģe ir strādājusi arī ar profesionāliem dejotājiem no dažādām dejas kompānijām. Kā dejotāja viņa turpina sadarboties ar Kipras un citu valstu horeogrāfiem.