Benno Vorhams (Zviedrija/Nīderlande)

Abdala Omari (Sīrija/Beļģija)


Benno Vorhams ir holandiešu dejas mākslinieks, kas kopš 1995. gada dzīvo Zviedrijā. Pēdējos gados viņš ir veidojis projektus ar dažādām atstumto bērnu grupām: „Home” ar sociālajiem bāreņiem Moldovā, Ukrainā, Baltkrievijā un „Waiting in the Margins” – ar iekšzzemes bēgļiem Gruzijā.

Abdala Omari ir sīriešu gleznotājs, preformatīvais mākslinieks un filmu veidotājs, kas šobrīd dzīvo Briselē. Nesen izveidojis „Ievainojamības sēriju”, attēlojot pasaules līderus ļoti neaizsargātos stāvokļos, laužot viņu lielās varenības imidžu.


Vice Versa (60’)

  • Izrādes veidotāji un izpildītāji: Benno Vorhams, Abdala Omari/ Benno Voorham, Abdalla Omari
  • Mūzika: Nika Pasuri (Gruzija)
  • Producents: LAVA-Dansproduktion
  • Atbalsta: Konstnärsnämnden (the Swedish Arts Grants Committee), Vitlycke Centre for Performing Arts, Inkonst Malmö, Teater Sláva

‘Vice versa” ir multimediāls projekts, kurā sadarbojas vizuālais mākslinieks Abdala Omari un dejas mākslinieks Benno Vorhams.” Vice Versa” varētu raksturot kā dokumentālu izrādi. Darbs, kas nepārvarami iet savu ceļu, tādējādi ka tas runā par dažām vissmagākajām lietām, par ko mēs varam runāt: par kara ietekmi uz cilvēku, un vēl jo vairāk, uz Bērnu dzīvi un pieredzi. Mēs esam izvēlējušies izstāstīt dažādus stāstus no liecinieka pozīcijas. Mēs esam izveidojuši izrādi, kurā mēs novirzāmies no stāstītāja, liecinieka un poētiska interpretētāja lomas. Mēs ticam, ka gan dejai, gan vizuālajai mākslai ir potenciāls runāt par pasauli, kurā dzīvojam ar poētikas un iztēles palīdzību, nekļūstot pārāk burtiskām. Radīt skatītājiem telpu, kur pārdomāt mūsu piedāvājumu. „Vice Versa” ir fascinējoša dokumentāla izrāde par izglābšanos, zaudējumiem, konfliktu, postu un to, kā saglabāt cerības, optimisma un cieņas sēklu dzīvu.